106 specialiști din sudul țării, instruiți deja pentru a acorda asistența multidisciplinară copiilor victime/martori ai infracțiunilor în cadrul serviciul de tip Barnahus

28

106 specialiști din sudul țării au fost deja instruiți în cadrul programului de instruire specializată „Asistența multidisciplinară a copiilor victime/martori ai infracțiunilor în contextul funcționării Barnahus”.

Astfel, 7 judecători, 36 de polițiști, 4 medici legisti, 12 specialisti din domeniul educației, 13 procurori, 27 de specialisti din domeniul social sunt mai pregătiți pentru a asista copiii martori/victime ai infracțiunilor în cadrul serviciului de tip Barnahus care urmează să fie deschis la Cahul.

Profesioniștii sunt învățați cum să identifice copii victime ale violenței, cum are loc interviul de protecție și raportare a cazurilor suspecte, precum și managementul de caz a copiilor victime/martori ai infracțiunilor și, potrivit lor, „instruirea este bună și ar trebui să se repete și atunci când va începe să activeze serviciul de tip Barnahus. Atunci cu siguranță vor apărea alte probeleme și întrebări la care ați putea să ne ajutați să gasim răspunsuri”.

De menționat că seria de instruiri a demarat pe 17 iunie curent și, până acum, 6 echipe multidisciplinare au parcurs programul, urmând să fie instruiți și specialiștii din raioanele Cormat, Taraclia și Ceadâr-Lunga.

Activitatea este realizată în cadrul proiectului „Servicii mai bune pentru copii în contact cu sistemul de justiție, părinți și adolescente”, implementat de Centrul Național de Prevenire a Abuzului Față de Copii (CNPAC) în parteneriat cu UNICEF Moldova, cu suportul financiar al Ministerului pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Republicii Federale prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare.

Vezi și: Lansarea serviciului de tip Barnahus la sudul Moldovei, tot mai aproape: A demarat programul de instruire specializată pentru profesioniști